Wat is een erectiele disfunctie

Een Erectiestoornis of Erectiele Disfunctie is de onmogelijkheid om in de loop van 6 opeenvolgende maanden een erectie te bekomen of te behouden die voldoende stevig is om seks te hebben. In sommige gevallen blijft het seksuele verlangen wel behouden, maar wordt simpelweg de penis niet stijf. Dit komt vooral omdat er weinig of geen bloed de zwellichamen instromen.

In andere gevallen is ook dit verlangen volledig verdwenen en is het voor de man moeilijk om opgewonden te geraken.

ED is niet meteen een reden tot paniek, in veel gevallen is het gemakkelijk te verhelpen. Als er echter niets aan gedaan wordt kan het op lange termijn leiden tot een slechte relatie en kan het uw zelfvertrouwen aantasten. Vooral als de partner een hoge libido heeft.

De erectie kort uitgelegd

Hoe ontstaat een erectie?

De penis van een man heeft drie sponsachtige cilinders die over de lengte van het lid lopen. Ze bevatten spiercellen en bloedvaten die ervoor zorgen dat de cilinders vol met bloed lopen eens de man opgewonden geraakt. Hoe meer bloed er in de cilinders komt, hoe sterker de erectie zal zijn.

Het mannelijk geslachtsdeel van de man heeft ook kleine zenuwuitlopers die tijdens de seks geprikkeld worden. Bij een prikkel openen de bloedvaten zich en de spiercellen ontspannen.

Het krijgen van een erectie als man:

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen voor de erectie van een man zoals:

  • Seksuele opwinding
  • Effectief Hormoongehalte
  • Actieve hypofyse (onderdeel van de hersenen die de productie van het mannelijk hormoon regelt)

Erectieproblemen komen voor wanneer één of meerdere van de factoren niet meer werken.

Wie is gevoelig voor het krijgen van erectieproblemen?

Erectieproblemen komen voor bij mannen van verschillende leeftijden en zijn absoluut niets om je voor te schamen. We zien wel dat vooral mannen vanaf 41 jaar last krijgen van impotentie (impotentie is de oude en meer algemene benaming van erectiestoornissen). Maar al 5% van de mannen heeft last van een erectieprobleem op jongere leeftijd. Daarom is het belangrijk dit onderwerp niet meer als taboe te zien, zeker in de huidige maatschappij waar taboe afneemt.

Erectieproblemen zowel fysisch als psychisch voor. Er komen veel factoren bij kijken zoals levenstijl en emoties. Deze spelen allemaal een rol op lange termijn.

Hoe kan je een erectiestoornis voorkomen?

Voorkomen is beter dan genezen! Impotentie wordt vaak veroorzaakt door aderverkalking. Daarom is preventie ook belangrijk om potentiestoornissen te voorkomen. Natuurlijk zijn er een aantal factoren die de oorzaak kunnen zijn van potentieproblemen. Erecties worden veroorzaakt door een complexe interactie van hormonen, het zenuwstelsel en de bloedvaten.

U kan uw erectieproblemen oplossen door aandacht te hebben op een gezonde levensstijl. Vooral sporten en gezonder leven in het algemeen verhogen de kans om erectiestoornissen op te lossen.

Indien deze factoren niet aanwezig zijn of u er moeilijk af van geraakt zijn er uiteraard ook kant- en klare oplossingen beschikbaar in de vorm van erectiepillen.

Natuurlijke erectie medicijnen bijvoorbeeld zijn vrij verkrijgbaar en helpen bij de behandeling van erectiestoornissen. Deze natuurlijke aphrodisiac zijn krachtige stimulerend middelen die niet enkel erectieproblemen verhelpen, maar ook uw libido verhogen.

Wat bevatten deze natuurlijke erectiepillen?

Een cocktail van verschillende kruiden die bekend staan om lust op te wekken zoals maca, ginseng, kaneel enzovoort. Deze pillen zorgen ervoor dat de man actiever is en dat de erectie langer gehouden kan worden. De stimulatie ervan kan wel verschillen van man tot man omdat het een natuurlijk product is. Voor snelle resultaten is de chemische erectiepil ‘viagra’ ook een alternatief.

Op deze manier kunnen u en uw partner weer volledig van elkaar genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *