Oorzaken

Impotentie of erectieproblemen is iets waar het grotendeel van de mannen die het hebben zich voor schamen. Ze wensen hierover niet te praten met hun partner en lossen het op met Viagra. Dit lijkt de meest logische manier om het op te lossen, maar dat is een leugen! Het is beter dat je als man jouw trots gewoon opzij zet door op zoek te gaan naar de oorzaak van je erectieprobleem. Deze hangt namelijk sterk samen met de fysieke en/of psychische gezondheid.

Elke man heeft wel eens meegemaakt dat zijn erectie minder sterk was tijdens de seks. Dit is volkomen normaal en dat kan allerlei factoren liggen. Pas wanneer dit een terugkerend probleem wordt, is er sprake van impotentie.

Lichamelijke oorzaken voor erectieproblemen

Lifestyle

Hier wordt er verwezen naar gewoontes die de doorstroming van het bloed doen verminderen. De meest bekende voorbeelden zijn het gebruik van drugs, roken en alcohol. Deze schaden de bloedvaten leidt tot verminderde bloeddoorstroming naar de penis waardoor erecties niet (lang) gehouden kunnen worden. Ook overgewicht speelt een grote rol bij erectieproblemen.

Ingreep

Soms kan het zijn dat een operatie de bloedcellen en zenuwen vlakbij de penis schaden waardoor je met erectieproblemen zit. Natuurlijk is het percentage zeer klein, maar deze kan vooral voorkomen wanneer je een behandeling krijgt voor prostaat- of blaaskanker. In meeste gevallen is dit tijdelijk en herstel je binnen één jaar. Indien dit zich langer voordoet, zal je een behandeling nodig hebben.

Medicatie

Met medicatie verwijzen we naar bijwerkingen die men kan oplopen bij het gebruiken van verschillende medicijnen. Vooral medicijnen tegen hoge bloeddruk hebben een negatieve effect op de erectie van mannen.

 

Psychologische oorzaken voor erectieproblemen

Problemen in de relatie

Dit is een vrij bekende voorbeeld. De status van een relatie kan invloed hebben op het seksleven. Wanneer het niet goed gaat of seksuele frustraties komen, neemt de sterkte van de erectie weliswaar af. Een goede manier om dit tegen te gaan is om erover te praten en elkaar te begrijpen. Zo vermijd je problemen op lange termijn.

Onzekerheid

Angst en schaamte, deze spelen vaak een rol bij jonge mannen maar blijven voortbestaan bij sommigen. Je wilt een vrouw zo goed mogelijk bevredigen maar toch heb je twijfels:

  • Kan ze wel genieten van mijn lengte?
  • Wat als het mij niet lukt?
  • Ben ik wel sexy?

Elke man heeft zich dit wel eens afgevraagd en soms kan deze onzekerheid leiden tot tijdelijke erectieproblemen. Bevestiging en steun van de tegenpartij kan veel helpen.

Trauma’s

Mannen die in het verleden negatieve ervaringen hadden, kunnen die soms niet vergeten. Zowel opvoeding als eerdere seksuele ervaringen hebben een impact op de erectie. Men zal seksuele stimulering als iets slecht beschouwen en dit tegenwerken.

Prestatiedrang

Een probleem dat tot heden vaak voorkomt. Veel mannen willen dat de vrouw klaarkomt tijdens geslachtgemeenschap, maar slagen daar niet in en komen zelf klaar of stoppen uit frustratie. Hoe komt het?

Niet alle vrouwen in deze wereld kunnen vaginaal klaarkomen. Er zijn dames die alleen kunnen klaarkomen door clitorale stimulatie of andere. Als man moet je er rekening mee houden en de lat niet te hoog leggen. Een andere aanpak kan deze druk afnemen en kan je nog steeds van de seks genieten.

Wist je dat:

Je impotent kunt worden door teveel alcohol drinken?

Het teveel consumeren van alcohol kan zeker leiden tot impotentie. Het is waar dat je verlangen naar seks groeit met meer glazen alcohol omdat je minder remmen hebt. Maar de keerzijde is dat de testosterongehalte van de mannen op lange termijn sterk afneemt. Tot een gegeven punt waar de man minder verlangen heeft en de erectie niet meer sterk is.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *